Brioșe fără zahăr pentru bebeluși mofturoși.

Brioșele sunt favoritele Bebelui-Dragon pentru că le poate lua și plimba prin casă. În ultimul timp însă ne-am luptat cu un canin, așa că,  indiferent de ce aș fi gătit, totul ajungea fărâmițat în bucățele mici și aruncat pe jos. Nimic în stomac. Deși mă ia cu plâns de fiecare dată când eu fac trei feluri de mâncare, iar el le refuză, am zis să mai încerc o tavă de brioșe și dacă nici astea nu îi plac, mă las păgubașă. Brioșele mele au fost hit. S-au terminat în mai puțin de 24 de ore. Recunosc că au fost așa de bune și de dulci – fără niciun strop de zahăr adăugat – că am înfulecat și eu vreo 2-3, cu lapte cald și ceai fierbinte, la un film.

Dacă vreți să știți ce am pus în ele de au ieșit așa de bune, citiți în continuare.

Ce vă trebuie pentru brioșe cu ovăz?

Nu vă descurajați de lista de ingrediente care pare lungă. Brioșele acestea cu ovăz sunt foarte ușor de făcut. Și rapid.

Aveți nevoie de:

  • 2 banane coapte bine
  • 3 -4 linguri de fulgi de ovăz
  • 2-3 linguri de nucă/semințe măcinate
  • 3 linguri de iaurt
  • 4-5 linguri de făină
  • un ou
  • o căniță de lapte
  • o mână de stafide
  • o linguriță de praf de copt
  • o linguriță de ulei de cocos sau de unt topit.

Evident, mai puneți pe listă și câteva forme de brioșe. Eu le prefer pe cele din silicon. Se găsesc acum aproape în toate super și hypermarketurile și nu costă o avere.

Cum se fac ?

Într-o căniță cu lapte călduț aruncați stafidele să se hidrateze. Într-un castron, bananele se zdrobesc cu furculița până devin piure.

banane-briose-bebelusi

Adăugați ovăzul și amestecați bine. Puneți oul, uleiul de cocos sau untul topit, iaurtul și laptele cu tot cu stafide și omogenizați bine.

briose-bebelusi-ovaz-reteta

Urmează acum ingredientele uscate: făina, nucile/semințele râșnite și praful de copt.

Lăsați compoziția să se “odihnească” puțin, cât se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Eu nu am cuptor gradat, ci doar cu trepte de la 1-8, așa că pentru mine, 180 de grade îs undeva la treapta 4.

briose-bebelusi-forme-silicon

 

Când cuptorul e încins, turnați cu o lingură compoziția în formele de silicon și dați-le la copt, la mijlocul cuptorului pentru vreo 25-35 de minute sau până când se rumenesc ușor.

Cum sunt?

De-li-ciu! Sunt dulci fără niciun strop de zahăr rafinat și asta datorită bananelor. Totuși, tot de la banane vor fi și ușor “umede” în interior. Nu înseamnă că nu sunt copate, nu vă speriați.

Sunt o gustare sănătoasă, baby-friendly, dar cred că vor fi și pe placul adulților. Nouă ne-au plăcut atât de tare că am mâncat cu două mâini 🙂 .

 

Poftă mare și vouă!

Leave a Reply