Ceaiul de la orice oră.

Când aud prin puburi “un ceai de fructe de pădure”, mi se zgudie neuronii. “Ăla nu e ceai”, îmi vine să urlu. Ăla e infuzie. Ceai e numai ce se face din frunzele Camellia sinensisAtât. Zeama de mușețel, mentă, tei, fructe de pădure, fructe exoctice sau mai știu eu ce nu sunt ceaiuri. Sunt infuzii. Delicioase, true, dar nu ceaiuri.

Acum că am stabilit asta putem merge mai departe și vă pot povesti despre ceaiurile și infuziile mele preferate și de unde mi le cumpăr.

Ceai negru? Verde? Alb?

Preferatul meu e ceaiul negru. Cu lapte. Și un cub de zahăr brun. Ca mărci prefer Basilur  și Twinings, nu neapărat pentru că ar fi Wow!, ci pentru că le găsesc mai ușor la noi în bătătură. În supermarketuri mai exact, uneori la oferte gen 25-35 de lei un “Tea Book” sau o cutie muzicală cu ceai. Cele menționate mai sus, au diverse plante adăugate printre frunzele de ceai: papaya, șofran, scorțișoară, cuișoare, albăstrele etc.

Pe locul doi e ceaiul alb, urmat de oolong, iar pe ultimul e ceaiul verde. Singura variantă în care beau ceai verde e în amestec cu iasomie.

Infuziile.

La infuzii, top of the top – găsit în România doar la Starbucks –  e Tazo. Mi-l comand online de pe iherb, atunci când se adună o gașcă de cosmetice pe care le vreau de pe acel site. Tazo de protocale mi se pare curcubeu la papila gustativă și l-aș bea oricând, oriunde, fie vară, fie iarnă, cu gheață sau fără.

La foarte puține puncte în spatele lui Tazo e  YogiTea. La fel, l-am găsit pe iherb, nu aveau pe stoc “Choco” așa că l-am tot pândit vreo jumătate de an până când am dat de el în Kaufland. Evident că mi-am făcut provizii și am luat și un frățior: Yogi cu ghimbir și lămâie. Nu-s ieftine, dar nici nu costă cât o vacă. Sunt foarte aromate, se fac cu apă la 100 de grade (restul au indicație de apă la 70 de grade) și îs perfecte pentru momentele mele de relax, când pun lângă ele un fursec, un serial sau o carte bună.

De unde le cumpăr?

Așa cum spuneam mai sus, hypermarketurile îs baza. Nu ratez raionul cu ceaiuri la nicio tură de aprovizionare. Apoi, când fac comenzi de cosmetice sau alte minuni de pe iherb, pun sigur și o cutie de ceaiuri sau infuzii. Am văzut că și în .ro au apărut magazine specializate. Vizitez des siteul Basilur, dar încă nu am plasat nicio comandă. Bine, găsiți ceaiuri și printre laptopurile de la Emag, important e să știți ce vreți.

Leave a Reply