Crăciunul și curierii.

Lecția pe care o învăț în fiecare an de Crăciun, dar o uit până la următorul e “nu mai fă shopping online în săptămâna dinaintea Crăciunului“. Îmi promit mie însămi că nu o să mai stau niciodată călare pe telefoane și pe awb-uri să văd dacă vin, când vin, cum vin comenzile. Și totuși, 23 decembrie mereu mă prinde cu sufletul la gură, așteptând să sune curierul la ușă. Și ca mine e aproape toată România. Altfel nu-mi explic nebuneala și întârzierile, fuga curierilor, pachetele care rămân nelivrate prin depozite.  E perioada în care zboară înjurăturile către curieri și către cei de magazzine online. Iar eu nu m-am abătut de la normă.

Anul ăsta am avut noroc și tot ce am comandat a venit la timp, pe 23, însă nu fără suspans. Patru colete au ajuns după ora 17.00, așa că mi-a stat puțin inima în loc de teamă că Moșul nu va avea ce pune sub brad. Cea mai mare emoție am avut-o la un colet livrat de la Cărturești. Și nu din cauza curierilor, ci din cauza statusurilor pe care le au ei la comenzi. Ultimul status după cele de comandă confirmată și comandă prelucrată, era “fianlizată”. Nu știam ce înseamnă asta. E gata împachetată și așteaptă curierul să o ia? Au trimis-o deja? Evident că pe telefoanele lor era o nebunie, așa că m-am lăsat păgubașă și mi-am luat gândul de la cele trei cărți, nu de alta, dar să nu dea dezamăgirea peste mine printre salata de boeuf și pămătuful cu Pronto.

Aparent, “finalizată” s-a tradus prin “împachetată-expediată-gatasăajungăsub brad”, așa că acum, cu lista Moșului bifată, pot respira ușurată și îm pot savura ciocolata caldă și dulceața de mure. Și îmi promit eu mie însămi că la anu’ nu mai fac shopping online în săptămâna dinaintea Crăciunului.

Leave a Reply