Două zile fără apă. Ghid de supraviețuire cu un bebeluș.

Minunata urbe în care locuiesc a rămas fără apă potabilă. Două zile. E crunt. E un dezastru când mai ai și un bebeluș. Trecând peste munții de farfurii, rufele care rămân în mașina de spălat, 48 de ore fără apă e o provocare când ai un ghemotoc care trebuie spălat, hrănit și hidratat.

Regula de bază de care am ținut cont e aceea că APA PLATĂ NU SE FIERBE! Se încălzește dacă vrei să faci un lapte praf, un ceai pentru tine, dar nu se fierbe, deci exclus să fie folosită la supe sau la fiert legume pentru bebe.

Eu una am apucat să opresc un bidon de 2 litri de apă de la robinet pentru că nu am încredere în cișmelele de cartier. Nu știu ce carcalaci pot avea și ce nitriți sau nitrați sau mai știu eu ce substanțe care rezistă la fierbere.

Pentru apa pe care i-o pun în căniță – o adevărată luptă să o bea, dar asta e altă poveste – folosesc Carpatica, apă plată sau Humana, apă pentru bebeluși.

Evident că am sărit peste seara de baie, dar l-am curățat în fiecare zi cu șervețele umede și am aplicat o cremă hidratantă. Am folosit Avene Selectiose si o crema de la Bioderma, pe care am primit-o de la Adina, în teste. Bebele Dragon mai are încă unele zone cu piele uscată, rămășițe de la o dermatită atopică, așa că folosim creme speciale.

Fața și ochii i-am curățat cu dischete demachiante și cu ser fiziologic.

Chiar dacă am spălat farfuriile lui cu firul de apă care a curs cu program – am prins cam o oră maxim, pe seară – le-am sterlizat, să fiu sigură, în cuptorul cu microunde.

Pentru a-mi dezinfecta mâinile mele am folosit un spray dezinfectant foarte foarte bun, fără alcool, cumpărat de pe iherb cu mai puțin de 15 lei.

Acum aștept poate azi avem apă, cu o presiune la care să vrea și centrala să pornească, astfel încât să reluăm ritualul băiței de seară.

One Reply to “Două zile fără apă. Ghid de supraviețuire cu un bebeluș.”

  1. Trecut pe lista de cumparaturi dezinfectantul! Si ma bucur ca l-am imprietenit pe bebe cu Bioderma!

Leave a Reply