Update despre dieta Rina.

Uite că se făcu aproape luna de când am început Rina, o dietă de 90 de zile. Cum se ține, v-am povestit aici, iar acum a venit timpul să arăt primul rezultat. Da, au fost și zile în care acul la cântar nu s-a mișcat sau zile în care  s-a mișcat de pe plus. Bine, nu mult: 100-200 de grame, dar pentru moral e mult. Am strâns din dinți, am băut mai multă apă și am mers mai departe cu dieta.

Zi de carbohidrați: paste cu ciuperci, usturoi, ceapa și rosii.

Cel mai greu îmi e în ziua de vitamine, când nu am voie nici măcar lingura aia de ulei permisă în restul zilelor, și nici sare. Deci, nu-mi pot face salate. Mi-am fiert legume simple, dar am impresia că mestec hârtie. Fructele crude îmi provoacă aciditate și îmi dau senzașia că îmi e și mai foame. Am găsit totuși o soluție: prăjitura Rina. Mai exact, două banane și 100 de grame de fulgi de cocos, amestecate bine și puse pe hârtie de copt, în formă de fursecuri. Dau drumul la cuptor la 180 de garde și le las la perpelit vreo 20 de minute. Fursecurile le împart în patru porții ca să nu depășesc cele 25 de grame de nuci (cocos) permise la o masă în ziua de vitamine și le servesc din două în două ore.

Sportul și trișatul.

De fiecare dată când am ținut vreo dietă, astea două au fost principalele probleme: sportul  – că nu prea mă trage ața să-mi dau sufletul pe vreun stadion sau în vreo sală de aerobic și trișatul pentru că sunt super mega pofticioasă.

Sport nu fac nici acum, dacă nu punem la socoteală plimbatul cel puțin două în două zile, cu un bebeluș de 11 kile. Iar de trișat am trișat doar forțată de împrejurări, nu de pofte. Gen, merg la ai mei în vizită o dată pe săptămână, oamenii îmi pun o cafea să stăm de vorbă. Ei beau cafeaua cu zahăr, eu fără. Parcă îmi e cam la obraz să le cer să îmi facă mie altă cafea, neîndulcită, așa că beau puțin, cam jumătate din cât îmi pun în ceașcă.

Guacamole. Avocado, usturoiul, ceapa si rosiile sunt permise în fiecare zi.

Bine, bine, și rezultatul?

Eh, după 21 de zile de dietă, cântarul meu a arătat 71 de kilograme. Am dat jos opt, e bucurie maximă. Se vede cu ochiul liber schimbarea, deja oamenii mă întreabă dacă am slăbit și cât. Simt la haine și la inelul de pe deget. Știu că mai am încă 10 kilograme până să ajung la cele 61 propuse. Știu că de la 70 la 60 se slăbește mai greu ca de la 80 la 70, dar nu vreau să mă dau bătută, așa că, țineți-mi pumnii în continuare.

Încă 10 zile, încă 2 luni de dietă.

Leave a Reply