Aqua Bomb – 15 minute pentru hidratarea tenului meu.

La aproape un an de când a venit pe lume Bebele Dragon, trei chestiuțe mă mai chinuie încă: kilogramele – încă prea multe, tenul – încă mix-uscato-figurant și gingiile – încă sensibile. Dacă despre dietă am scris deja aici și aici, acum a venit timpul să mă ocup și de tenul meu.

Toată viața mea a fost un ten mixt, normal pe obraji și cu tendințe de gras pe frunte, nas și bărbie. Hormonii însă l-au secat și l-au transformat într-un ten care crapă la fiecare adiere de vânt și temperatură sub 10 grade. Mereu am senzația că mă strânge fața, iar zonele descuamate se văd horror de sub fondul de ten. Încerc să nu las nicio zi să treacă fără să mă hidratez cu câteva straturi de creme și 2 litri de apă, însă, cum sar o zi cum am impresia că o să-mi cadă fața. La propriu.

Găsești 15 minute pentru tine?

Adina de la Septembrie Joi știe de problemele mele, că mereu mă plâng la ea și o întreb de soluții, de eficacitatea unei creme, de gradul de hidratare a unui  fond de ten etc etc etc până o zăpăcesc la creierii capului. La ultima noastră ieșire, a fost super drăguță și mi-a adus două bunătăți menite să îmi ajută pielea sensibilă. Una dintre aceste bunătăți e masca de Garnier Moisture + Aqua Bomb.

Așa se face că sâmbătă seara, după ce Bebele Dragon a adormit și am știut că am 15 minute pentru mine, am pus de un ceai, am scos-o pe Virginia Wolf din bibliotecă și mi-am aplicat masca. Se pune foarte ușor, nu trebuie să fii vreo expertă în cosmetică. Aplici masca, scoți folia protectoare albastră, reașezi cu grijă șervețelul să ajungă prin toate colțurile feței, să se muleze pe toate rotunjimile și gata!

Ah, înainte de asta m-am demachiat și m-am spălat pe față cu gelul fără săpun al bebelușului. Da, știu, sunt o mamă profitoare.  🙂

Eu am preferat să citesc câteva zeci de pagini în cele 15 minute, dar cred că nu era nicio problemă dacă aș fi spălat vasele, călcat hainele sau dat cu aspiratorul. Masca era fixată foarte bine și nu cred că și-ar fi luat zborul. După 15 minute am îndepărtat-o și am absorbit excesul de loțiune cu un șervețel.

Primele impresii.

După cele 15 minute, nu-mi mai simțeam fața ca o bucată de teren arid, biciuit de secetă. Tot tenul era moale, catifelat, fără zone aspre, descuamate.

Probabil ar fi trebuit să aplic și o cremă după, însă am vrut să văd cât poate face masca de una singură. De dimineață, senzația de față uscată, care ține nu apăruse încă, deci bănuiesc că și-a făcut treaba excelent. Cei de la Garnier zic că o mască #moistureplus de acest fel este echivalentul unui săptămâni de aplicare de ser hidratant. Se simte.

Înțeleg că prețul e de 10-11 lei. Poate că pare mult având în vedere că e de unică folosință, dar părerea mea e că își merită banii. Mai ales că nu o aplici în fiecare zi. E drept, producătorii spun că testele făcute de ei pentru a studia nivelul de hidratare ar avea la bază 3 aplicări/săptămână, dar mie îmi pare cam mult.

Ce nu-mi place?

Având un ten uscato-figuranto-sensibil, de vreun an jumate îs mai atentă cu ce pun pe față, așa că citesc ingredientele. Nu-s vreo expertă, mă ajut de siteurile care explică fiecare ingredient, dar un lucru știu și fără să dau search pe Google: prafumurile și alcoolul  îs câh! și bleah! pentru tenurile sensibile, reactive, iritate.

Masca încercată de mine are listate la ingrediente și alcoolul și parfumul. M-au deranjat la ten? Nu îmi dau seama după o singură utilizare. Voi vedea pe viitor pentru că știu sigur că îmi voi face un stoc de măști-șervețel de la Garnier.

Leave a Reply