Petrecerea de un an.

Dacă ești părinte într-un oraș mic, cum e Bacăul, o petrecere pentru copilul tău nu e chiar floare la ureche. Iar dacă respectivul copil are sub 3 ani, bătaia de cap să găsești un loc potrivit e și mai mare. De ce nu acasă? Pentru că e cam greu ca într-un apartament construit pe vremea comunismului să bagi părinți, două perechi de bunici, două mătuși, un unchi și nașii care să îi tundă cârlionții, pentru că da, despre asta era petrecerea. În plus, dacă mai vrei să mai vină și alți copii – pentru că, la urma-urmei e petrecerea lui ăla micu’, nu a ta – apartamentele nu-s o soluție. Și atunci rămâi la două opțiuni: restaurant sau loc de joacă.

Restaurantele nu-s prea baby friendly.

Cel puțin nu în Bacău. Sunt puține cu un spațiu special amenajat pentru cei mici. Bașca, locul de joacă nu e chiar pentru un bebe-târâtor-de-a-bușilea sau care cade după primii doi pași. Au tobogane, măsuțe și scăunele, care nu-s chiar accesibile unui Prinț sau unei Prințese de un an.

E adevărat că sunt mai prietenoase cu părinții: nu ai de spălat vase sau de strâns în urma ta. Și atunci, trecem la opțiunea numărul doi: locurile speciale dedicate celor mici.  Acolo diversitatea de jucării, piscine cu bile, trambuline, castele gonflabile și faptul că e securizat peste tot să nu se poată lovi, te fac pe tine ca părinte să fii ceva mai relaxat. Eu știam două: Hapciu și LalaPlay. La Hapciu era ocupat tot, chiar dacă am suna cu aproape trei săptămâni în avans, iar LalaPlay s-a închis.  Și când aproape mă apucase supărarea și disperarea, mi-au căzut ochii pe o clădire nouă pe Miron Costin, la etajul căreia era reclamă pentru Caruselul Vesel. Organizează tot felul de ateliere pentru mămici cu bebe mici, pentru pitici, pentru copii mai mari și…și….dau și petreceri.

Ce oferă locurile de joacă?

Din căutările mele am observat că oferta este aceeași peste tot, iar prețurile sunt cam la fel. Există un prag minim de zece copii, adică ai n-ai zece copii invitați la petrecere, tot plătești ca pentru zece. În preț (între 35 și 45 de lei de copil) intră sala la dispoziția ta pentru două ore – două ore jumătate, câte o pizza și un suc de copil, și unul sau doi animatori care să danseze cu ei, să le umfle baloane, să îi picteze pe față.

Pentru adulți poți aduce tu de acasă sau de unde vrei mâncarea și băutura. Tortul e tot în sarcina părinților.

Cum a fost la petrecere?

Mi-nu-nat! Doamna de la Caruselul Vesel are o răbdare incredibilă cu cei mici și – din ce mi-am dat eu seama – un bagaj mărișor de informații despre dezvoltarea motrică și senzorială a copiilor. Bebele-Dragon a avut invitați cu vârste între trei luni jumate și opt ani și nu cred că s-a plictisit nimeni. Au dansat, au jucat popice, au făcut baloane, au trecut prin tunele, au citit, au făcut puzzle-uri, au mâncat pizza (cei trecuți de etapa diversificării) și au băut suc sau apă.

Eu una i-am văzut distrându-se și asta a fost tot ce a contat. Știu că fiecare copil a primit un coif, o trompetă de aia de petrecere și un dispozitiv pentru baloane de săpun. Al meu a căzut lat după party. Nici n-a mai așteptat să ajungă acasă, a adormit în mașină, imediat ce s-a închis portiera în urma lui.

Nici noi, ca adulți, nu ne-am dat seama când au trecut două ore și jumătate, așa că da, recomand cu drag Caruselul Vesel. E un altfel de loc de petrecere, fără trambuline sau castele gonflabile, dar cu o mulțime de activități. Macedona – cea care se ocupă de Carusel – e foarte open-mind și sigur puteți stabili dinainte ce anume vreți la petrecere sau cum vreți să se desfășoare, iar dacă habar nu aveți cum trebuie să fie la așa un party – cam cum eram eu – vă ghidează ea în toate.

Noi o să mai mergem acolo pentru că în timpul săptămânii doamna organizează ateliere pentru mămici cu pitici, iar pentru zilele ploioase sunt o alternativă excelentă la stat în casă și făcut 8.765,977 de ture de living cu un bebe care vrea să meargă și care s-a cam plictisit de cele cinci lăzi cu jucării.

One Reply to “Petrecerea de un an.”

  1. Sa-i fie de bine tunsoarea voinicului, ca bine ii sade si cu, si fara carlionti! Noua ne-a placut si mai vrem si cand face 2 ani! :))

Leave a Reply