Ai numărat vreodată de câte ori te speli pe mâini?

Eu una nu. Până de curând. Mâinile erau….cum să zic…erau acolo, își făceau treaba, nu se pătau, nu se uscau, nu crăpau. Nu cereau decât o manichiură din când în când și un ulei de cuticule din an în Paști, când voiam să mă alint. Asta până în luna a șaptea de sarcină. La început doar s-au umflat, de a trebuit să scot inelul și verigheta. Apo se înroșeau, se uscau până la usturime. Și am ținut-o așa și după “livrare”. Hormonii, mama lor de hormoni de sarcină și de după, că tot ei mi-au uscat și părul, și tenul! Sigur ei îs de vină și ei m-au transformat din “nu suport nicio peliculă, nicio urmă de <<ceva>> pe degete” în cea mai mare devoratoare de cremă de mâini. Patru flacoane terminate și unul pe jumătate.

Eh, acum la un an de la naștere, hormonii s-au cam dus în treaba lor, au mai rămas numai vreo câțiva, dar mâinile mele nu și-au revenit. Da, s-au desumflat, pot purta dovada de femeie măritată, dar sensibilitatea a rămas. Și până acum o săptămână nici nu îmi pusesem problema că poate nu fac eu ceva bine. Și nu preafăceam.

Am aflat de la Dove că nu e chiar așa de bine să le speli pe mâini cu apă opărită, ori eu eram de principiu “cu cât e apa mai fierbinte, cu atât se duc jegul și bacteriile mai repede”. Mă ștergeam repede-repede de un prosop de baie sau de ăla de hârtie și…la treabă!

Tot săpun lichid foloseam și înainte să încep să le testez pe cele de la Dove din două motive: 1. comoditate și 2. mi se pare mai igienic un recipient închis, decât un săpun pe care îl mozolește toată lumea și îl aruncă apoi în săpunieră.

Bună, sunt Cristina și sunt obsedată de spălatul pe mâini.

Până la testarea oferită de BuzzStore și Dove nu am dat importanță la cum și cât mă spăl pe mâini. Abia acum am realizat că sunt un fel de obsedată mică. Mă spăl de 18 ori pe zi. 18! 18, pentru numele lui clăbuc! Nici mie nu mi-a venit să cred, de aia am numărat în două zile consecutiv și dacă stai și aduni că mă spăl dimineața, la trezire, mă spăl înainte și după fiecare schimbat de scutec (4 ture de Pampers), mă spăl înainte să gătesc mâncarea bebelușului, înainte să o gătesc pe a noastră, după fiecare tură de șmotruit-aspirat-ștersdepraf din fiecare cameră (că nu mă lasă programul lui bebe să le fac fără pauze), bașca și înainte să mă machiez și să mă demachiez, și, evident, de fiecare dată când mă duc ca omul la toaletă, iaca ies 18, ba chiar și mai multe în unele zile.

Hai, ia o pauză de citit și numără și la tine. Este că îs multe?

Ce mi-a plăcut la Dove?

În primul rând îmi place că e un recipient închis, deci șansele de contaminare de la mediul umed din baie scad vertiginos. Pompița rezistă la apăsări multiple, nu s-a blocat până acum, iar dozarea e…atât cât trebuie. N-am simți nevoia să pompez de mai multe ori pentru a avea mai mult produs.

Spuma e densă, cremoasă și -yeeey! – se clătește foarte repede.

Am testat varianta cu shea și vanilie pentru acest #buzzdove . Deși inițial nu m-a dat pe spate parfumul, a început să-mi placă. Rămâne foarte puțină aromă pe mâini, ceea ce e bine pentru că încerc să țin departe parfumurile de nasul lui bebe. În plus, parfumurile în produsele cosmetice pot fi iritante. M-a surpins că e puțin diferit de parfumul pe care l-am simțit când am deschis cutia de la ei. Mi se pare altă aromă și față de săpunul Dove solid cu shea și vanilie, pe care îl am de vreo câteva luni printre așternuturile de pat din dulap. Presupun că – la fel ca orice parfum – ține de ph-ul pielii pe care e așezat.

Un alt lucru care mi-a plăcut e că are majoritatea ingredientelor prietenoase, cu surfactanți blânzi și ingrediente emoliente și hidratante. Vă las la final lista, precum și catalogarea lor de pe siteul PaulasChoice.

Ce nu mi-a plăcut? Parcă totuși e prea mult parfum. Pe lângă cel de la jumătatea listei se mai adaugă și “aromele” puse la final, adică în cantiate mai mică: Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

Cum e după o săptămână cu Dove?

E bine. E chiar foarte bine, ca primă impresie. Se vede că e formulat altfel decât restul săpunurilor (o pătrime cremă hidratantă, nu? 🙂 ). Pielea e mai catifelată, chiar și cuticulele (resturile de cuticule, că le fac felul de două ori pe săptămână) nu s-au mai întărit și nu s-au mai agățat de haine.

Nu simt atât de des nevoia de a-mi aplica cremă de mâini, ceea ce pentru mine e o mare bucurie, având în vedere că nu suport să am nimic gras pe degete.

L-aș recomanda? Da, oricând.

L-aș cumpăra? Hell, yes, abia aștept să termin recipientul început și mă duc după unul cu castravete și ceai verde, despre care am auzit numai de bine!

Voi ați încercat? Aveți vreun preferat din gama Dove?

Și, la final, cum am promis, ingredientele:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Sodium chloride, Cocamidopropyl Betaine, Acrylates Copolymer, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Citric acid, Isopropyl Palmitate, Parfum, Sodium benzoate, Sodium Lauryl Sulfate, Styrene/Acrylates Copolymer, Benzyl alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 17200, CI 19140

Albastru – Best

Verde – Good

Rosu – Poor

CI 17200 și CI 19140 sunt pigmenți (roșu și galben), dar nu am găsit referire la ei pe siteul Paulei Begoun.

3 Replies to “Ai numărat vreodată de câte ori te speli pe mâini?”

  1. Chiar Dove am în casă. Mie îmi place mirosul, îmi place și textura…
    Și după ce mă spăl cu el, folosesc și crema de mâini tot de la ei.

    1. Au cremă de mâini? ? Nah, că m-ai făcut curioasă…

  2. […] cei de la BuzzStore m-au selectat pentru campania de testare a săpunului Dove. V-am povestit aici cum mi s-a părut după o săptămână de folosire intensă. Weekendul acesta, am profitat de […]

Leave a Reply