Căpșuni cu mămăligă și smântână.

Da, da, știu, sună ciudat, dar e un desert din Bucovina. Mai bine zis, e un desert DELICIOS din Bucovina. Pentru mine e mai mult. E de vară, de vacanțe, de bunici, e așa…de suflet. Cum ar zice englezu’… comfort food. Și pentru că pe pagina de Facebook a stârnit ceva reacții, las aici rețeta.

Bunica mea face rețeta asta cu fragi sau cu fragi și căpșune, dar cum e prea devreme pentru frăguțe, merge și caserolă de căpșune de la supermarket. Fructele se spală și se zdrobesc cu furculița – bunica style sau se taie rondele cu un cuțit. Peste ele adăugați două-trei lingurițe de zahăr și, cât faceți mămăliga, lăsați-le să zacă acolo, să lase zeamă.

Mămăliga presupun că știți să o faceți, așa că nu insist asupra ei. Tot ce vă mai trebuie e o cutie mică de smântână cât mai grasă.  Adăugați peste fructe, puneți bucățile de mămăligă alături și…enjoy!

Sunt super curioasă dacă știați de desertul ăsta bucovinean sau dacă ați încercat să îl faceți și cum vi s-a părut, așa că…nu ezitați să lăsați un mesaj.

Leave a Reply