Week review #2.

Săptămâna trecută a fost una în care creierul meu a simțit că a ieșit din amorțeală, că i-au încolțit și lui sinapsele ca iarba prin parcuri. Asta pentru că, pentru prima oară în ultimul an, am ieșit în lume la adunări publice, ca să zic așa, Am socializat cu mai mult de patru persoane adulte, am revăzut oameni foarte simpatici, am râs, am făcut și altceva decât treburile mele zilnice de mămică.

8 hours for a good cause.

E un eveniment foarte mișto, organizat în fiecare an de Fundația Comunitară Bacău. Principiul e simplu: după programul de muncă, o gașcă de specialiști se adună și mai lucrează alte opt ore în folosul unor nevoi identificate în comunitate. Nu muncă fizică. Brain work. Bine, nu știu în ce calitate m-au invitat pe mine – fost jurnalist, brand manager cu contract suspendat pentru creștere copil, blogger, mămică sau nevastă – dar dendritele mele au fost foarte încântate. Bașca, m-au primit și part-time, că nu aș fi avut cum sta opt ore departe de Bebele Dragon.

Am fost în echipa care a lucrat pentru Palatul Copiilor, un loc drag mie în vremuri de hă-hă-hăt, prin Cretacicul Inferior, când am fost și eu la Cercul de Teatru. Au fost patru ore în care chiar am simțit că ies din amorțeală, că nu mai am creierul de gelatină, atrofiat de Hokey Pokey și Twinkle twinkle little star.

Secom – Conferința Alegerilor Conștiente.

Conferința S.E.L.F.I.E de la Secom a fost un eveniment la care am vrut să merg pentru sufletul meu, să simt că mă reconectez cu ceea ce se întâmplă în oraș, că aflu mai multe pe segmentul de lifestyle – healthy style. M-a convins mai ales prezența Celinei Ivan și a temei ei – Copiii ca oglindă a părinților. Nu sunt multe evenimente de parenting în Bacău, nu mulți ne trec limitele de județ să vină să vorbească, să explice, să lanseze și eu chiar sufăr pe tema asta. Anyway, long story short, am plecat de acolo cu câteva informații foarte mișto – știați că cele mai bune ore de băut cafeaua îs 09.30-11.00 și 13.30-17.30? – dar și cu câteva idei de postări pe blog.

Cine nu știe, Secom aduce în România produse din medicina integrativă. Pe scurt, suplimente și fito-dermatocosmetice, dar nu orice fel de produse, ci din cele cu ingrediente din surse controlate riguros, cu studii, cu inovații, cu aprobări peste aprobări. Eu deja folosesc de la ei gama Childslife pentru vitamina D, necesară bebelușului și, mental, mi-am făcut o listă cu ce aș mai vrea – câteva suplimente și, pe partea de beauty, produsele Andalou Naturals.

Revenind la conferință, în fiecare prezentare am găsit fie ceva cu care să rezonez, fie informații noi, așa că au fost 2 ore cu folos. Ce am simțit eu că a lipsit de la SELFIE? O sesiune de Întrebări și Răspunsuri.

Alina Căprioară – un psiholog mișto de tot.

Știu că e greu ca mamă de bebe mic să pleci de acasă cu orele, dar din când în când, o astfel de ieșire face minuni pentru psihic. Te încarcă de energie și le mai dă în cap hormonilor ălora urâcioși care își tot șoptesc că viața ta de acum înainte se va împărți numai între nevoie bebelușului și cele ale casei.

One Reply to “Week review #2.”

  1. Foarte bine ca ai reusit sa te deconectezi un pic, sa schimbi decorul. Vii cu forte proaspete acasa!

Leave a Reply