[Yummytummy] Macaroane cu brânză pentru bebei pofticioși.

Ia, să facem noi o categorie nouă: Yummy Tummy și să o umplem cu rețete pentru bebeluși. Și nu numai. Că nu știu alte mămici cum sunt, dar eu aveam impresia că după ce o să am toate categoriile de alimente introduse, o să fie floare la ureche să gătesc pentru Bebele Dragon. Când colo, în fiecare zi mă întreb ce să-i mai fac de mâncare că parcă morcov i-am dat și ieri, tapioca a băgat și acum două zile, cartofi a mai avut săptămâna asta în meniu. Și cum eu mă inspir de la alte mămici, de prin grupuri dedicate, de pe siteuri, poate și alți părinți or să găsească aici ce caută.

Mno, să trecem la treabă și să prezentăm: Mac&Cheese pentru bebeluși. Adicătelea, budincă din macaroane cu brânză. Pentru noi au fost un succes total, bebe a mâncat cu poftă ditamai porția.

Aaaaa, înainte să încep, să lămuresc o treabă: nu e cu gramaje. Că nu am timp să stau să cântăresc, iar de pe masă sau de pe dulapul din bucătărie, numai cântarul ar mai lipsi ca rezident permanent. Așa că e cu căni, linguri și celebrul “din ochi”.

Pentru rețeta de macaroane cu brânză am folosit:

  • o ceșcuță de paste steluțe de la Barilla, dar puteți folosi orice fel de paste, de la orice fel de firmă. Până acum am încercat Barilla și Pambac și au fost foarte bune. Unele mămici sunt fan paste de la Plasmon, eu una încă nu am încercat că nu le-am găsit.

  • un ou
  • trei-patru linguri de brânză de vaci
  • un pic de unt ca să ungeți formele de copt
  • două vase de ceramică pentru copt. Nu aveți? Nu e bai, le puteți înlocui cu forme de brioșe de alea de unică folosință sau chiar cu o tavă mai mică.

Primul pas e să fierbeți pastele după instrucțiunile producătorului. Dacă bebe e mai mare și a făcut deja cunoștință cu sarea, le fierbeți în apă cu sare, dacă nu, în apă fără alte adaosuri.

 

Cât timp pastele își fac de cap pe aragaz, amestecați brânza cu oul bine, bine de tot și ungeți cu unt formele în care veți pune budinca.

Steluțele mele au stat cam 8 minute pe foc, le-am stors bine într-o sită și le-am aruncat în castron peste brânza frecată cu ou, am amestecat bine de tot, să fie totul omogenizat și cu o lingură am pus compoziția în cele două forme.

Bonus: dacă vreți, puteți pune și semințe dintr-o păstaie de vanilie, coajă de portocală sau de lămâie dată pe răzătoare, dar nu zahăr. Încercați să-i țineți pe cei mici cât mai mult departe de otrava albă.

Din cantitățile de mai sus au ieșit două porții, care au ajuns în cuptorul pe gaz, la treapta 5 (cred că asta înseamană vreo 220-230 de grade dacă aveți electrocasnice mai “deștepte”) și au stat acolo, la mijlocul cuptorului,  vreo 35-40 de minute. Dacă vreți să fie mai rumenite pe margini și pe fund, lăsați-le 10 minute extra.

Înainte de a fi puse la cuptor.

Abia scoase din cuptor.

Le-am scos din forme să se răcească mai repede, le-am tăiat în patru și le-am servit Bebelui Dragon pe post de cină, dar pot fi folosite si ca mic dejun sau gustări.

Poftă bună să aveți și voi!

Leave a Reply