The Ordinary – primele impresii.

Până acum n-am avut o rutină de îngrijire a tenului, alta decât spălat pe față și demachiat seara. Pielea mea părea că își făcea treaba singurică, așa mixtă cum era ea. Dacă îi puneam ceva creme, imediat îmi apăreau niște coșuri de alea dureroase, de mă țineau câteva săptămâni. Dacă îndepărtam sebumul, parcă reapărea cu forțe proaspete. SPF? Păi, cum SPF? Nu mă mai bronzam și eu? SPF puneam două săptămâni, la mare. Pe corp, nu pe față.

Eh, 3j de ani de “rutină” spălat-demachiat și atât, plus niște hormoni de sarcină și post-sarcină au rezultat într-un dezastru: pori dilatați, riduri, pete solare, roșeață, descuamări, iritații (atenție, urmează o imagine șocantă, care vă poate afecta retina 🙂 ). Așa că am luat frâiele în mâini și cu ajutorul Adinei și a fetelor de pe grupul de Beauty pe care sunt, mi-am pus la punct o rutină de îngrijire a feței.

Am ales produsele de la The Ordinary de la Deciem din două motive: 1. ingredientele active pe care le au și care fac vâlvă acum pe rețelele de socializare și 2. prețul foarte mic pentru ingrediente care, în alte produse de beauty, sar frumușel de câteva zeci de euro pe butelcuță.

Știu că onlineul e împărțit în două: cele care iubesc produsele TO și cele care nu s-au împăcat de nicio culoare cu ele. Vedem mai târziu pe ce parte a baricadei o să mă așez.

Ce am ales și de ce?

Având un ten figurant, care imediat face coșuri, am zis să mă țin departe de uleiurile de față și de formulele foarte grase. Am preferat formule pe bază de apă, care să fie țintite pe problemele mele. Ce e fain la serumurile de la The Ordinary e că le poți pune în straturi, unele peste altele: unul pentru coșuri, unul pentru roșeață, unul pentru riduri și tot așa. Singura regulă care trebuie respectată e: cele pe bază de apă primele, cele mai uleioase la urmă.

Primul ales a fost Buffet. Adică bufet, pe românește, care promite să fie un festin de peptide. E cel mai apreciat produs al lor și promite să prevină semnele îmbătrânirii. Se aplică dimineața și/sau seara, pe fața curată.

Apoi au ajuns în coș faimoasele Niacinamidde 10% +Zinc 1%. Niacinamidele astea sunt un must have, toate studiile arătând că îmbunătățesc structura pielii, diminuează porii, mai șterg din riduri. Zincul ajută la eventuale coșuri sau urme de acnee.

Al treilea produs e Vitamin C Suspension 23%+HA Spheres 2%, ales pentru că are vitamina C care trebuie (L-Ascorbic Acid), într-o concentrație mare și sferele de acid hialuronic care să îi vină în ajutor. Vitamina C e un antioxidant care, aplicat corespunzător, chiar poate face minuni pentru ten: îl luminează, îl uniformizează, reface fibrele de colagen și protejează de radicalii liberi la care ne expunem non-stop.

Ultimul, dar nu cel din urmă e Natural Moisturizing Factors +HA, ales pentru că pielea mea chiar are nevoie de hidratare.

Impresii la cald.

La fierbinte, aș putea spune pentru că aseară am desfăcut cutiile și am folosit primele produse, iar dimineață am completat rutina. Eu mi-am propus asa:

  • seara: Buffet, Vitamina C și NMF, pentru că înțeleg că vitamina C e cam sensibilă la lumină, oxidează repejor și fără un factor de protecție corespunzător pe față, risc alte minuni. Plus, o să vedeți mai jos că nu e cea mai prietenoasă formulă pentru pus peste ea machiaj sau altceva.
  • dimineața: Buffet și Niacinamide.

Serumurile vin în sticluțe cu pipetă, așa că sunt ușor de dozat. Suspensia de vitamina C și NMF sunt în tuburi, ceea ce e mai igienic decât un borcănaș în care să îmi bag degetele. Nu e nevoie de mult produs, toate se întind bine așa că, 3-5 picături ajung pentru toată fața și chiar și pe gât.

The Buffet

E un ser ușor tulbure, lăptos, care se absoarbe foarte bine și lasă o piele catifelată, fină. Se usucă repede pe față, așa că pot trece la următorul pas foarte repede. Nu are miros.

Vitamin C Suspension 23%+HA Spheres 2%

Mi-a dat ceva bătăi de cap. E un fluid lăptos, curge destul de ușor din tub, așa că trebuie să am grijă să nu scot prea mult. Când am început să o așez pe față, am simțit mici sfere, ușor abrazive. Înțeleg că e vitamina C, pulbere, care nu se dizolvă decât în apă, iar asta e water free formula.

Dacă insist, se fac cocoloașe, așa că am preferat să o tapotez cu degetele și să o las vreo 10 minute să se absoarbă. Pișcă și lasă fața lucioasă. Ba chiar m-am înroșit puțin de la ea, dar înțeleg că e o senzație care dispare în maxim una-două săptămâni de utilizare.

Natural Moisturizing Factors+HA

L-am aplicat la vreo 20 de minute după suspensia de vitamina C și în câteva minute am simțit cum pielea mea înroșită se calmează. Până dimineață nu am mai avut nicio urmă de iritație și nu m-am mai trezit cu senzația aia de față care ține. Intră foarte bine în piele, se absoarbe repede și poți trece la pasul următor, dacă mai ai vreo unul în plan.

Sper ca aminoacizii ăia, lipidele și acidul hialuronic să-și facă treaba și să scăp de fața de reptilă care năpârlește.

Niacinamide 10%+Zinc 1%

E un ser transparent, care se usucă foarte foarte repede. Am pus vreo 7 picături ca să fiu sigură că ajung prin toate zonele de pe față și de pe gât. Nu miroase a nimic, e “fragrance free”.

Peste ele o să vină pusă o cremă cu protecție solară, chiar dacă afară sunt nori. Deocamdată, un 30SPF e ok, dar pentru zilele cu mai mult de 2 raze de soare, cred că va trebui să trec la artileria grea, de 50SPF.

De unde cumpăr?

The Ordinary se găsesc în România la Farmacia Tei, pentru norocoasele din București sau pentru cele care au drum în capitală. E drept că farmacia are și site și se pot da comenzi online, dar plata se face în avans, cu cardul și, de cele mai multe, ori stocul online e zero, iar rafturile din magazinul fizic sunt pline.

Site-ul celor de la Deciem e a doau opțiune, cea aleasă de mine și de prietena mea, pentru că am dat o comandă comună. Peste 20 de euro transportul e gratuit, vine la ușă. Unora le-a ajuns cu DPD-ul, nouă cu PrioriPost-ul. Comanda a fost dată pe 27 martie, seara, pe 4 aprilie a venit mailul cum că produsele îs gata de expediere, pe 11 aprilie au fost în țară, în Bacău. Pentru că au venit din Belgia nu a mai fost nevoie de taxe și operațiuni vamale. E posibil să ajungă și mai devreme. Ei zic că din cauza avalanșei de comenzi, pot avea întârzieri de până la 10 zile în procesare.

Leave a Reply