[Yummytummy] Mușchi de porc cu legume, la cuptor.

Până de curând, dacă dădeai carne de porc la bebeluș erai o mamă rea, incultă, care nu știa să aibă grijă de copilul ei. Acum a zis OMS-ul că porcul are o carne la fel de bună ca și puiul, bașca și cu mai puțini hormoni de creștere, așa că…liber la dat carne de porc micuților. Bine, nu cârnați și tobă, nu tochitură.

Pentru Bebele Dragon am ales o bucățică de mușchi de porc, pe care am spălat-o bine, bine și am uns-o cu o linguriță de ulei de măsline. Am presărat condimente – coriandru, rozmarin, chimen și usturoi – și am “masat” carnea bine, bine, bine de tot.

Ca legume am ales ceapă, cartof dulce, roșie și păstârnac. Le-am spălat bine-bine și le-am tocat: ceapa am tăiat-o mărunțel, cartoful dulce l-am “măcelărit” cubulețe, păstârnacul l-am feliat, iar roșia am tăiat-o tot cubulețe, dar după ce i-am îndepărtat coaja și semințele.

Carnea am pus-o într-un vas termorezistent, peste un cubuleț de unt. Am presărat legumele și am adăugat două ceșcuțe de apă, cam cât să se bălăcească trei sferturi de mușchiuleț.

Cuptorul l-am preînclzit la treapta 4 de gaz și înainte să pun vasul, l-am “căpăcit” cu folie de aluminiu.

Am lăsat mâncarea la mijlocul cuptorului pentru o oră și jumătate, dar după o oră am învârtit mușchiulețul să fiu sigură că se face bine pe toate părțile.

Rezultatul e o carne fragde, ușor de blendat, tocat la cuțit sau de molfăit între gingiile bebelușilor care au deja carnea introdusă în dieta lor. Da, știu, poza e execrabilă, dar mi se aburise lentila când am scos folia de aluminiu.

Ca legume, puteți folosi orice aveți în frigider. Noi am mai pus broccoli, vânătă, dovlecel. morcov. Ideea e că mă feresc să combin mai mult de 3 legume (ceapa nu o pun la socoteală) pentru a nu îngreuna foarte tare sistemul digestiv al bebelui.

Varianta de mușchi la cuptor cu broccoli, morcov, ceapă și vânătă.

Să aveți poftă! Și dacă bebelușului tău i-a plăcut, dă-mi de veste 🙂 .

Leave a Reply