Schauma Nature Moments – lavandă și ierburi de Provence.

Au trecut trei săptămâni de când a sosit coletul de la #BuzzStore și de la Schauma, timp în care am testat intens șamponul cu lavandă și ierburi de Provence, pentru păr subțire și lipsit de volum. Asta pentru că e greu să evaluezi calitățile unui șampon după o spălare sau două. Bine, dacă faci vreo formă de alergie sau ceva, te prinzi imediat de la roșeață și de la mâncărimi, dar nu cred că e cazul aici pentru că șamponul promite 100% ingrediente din natură.

Primele impresii.

Coletul mirosea foarte puternic a lavandă de la cei cinci săculeți aromați, care vor ajunge la cinci prietene dragi. Așa de faină era aroma că și curierului i-a plăcut 🙂 . Șamponul e mai potolit, olfactiv. Mă așteptam să fie la fel de movuliu precum ambalajul, dar el e transparent. Probabil, dacă tot au zis că merg pe 100% #naturemoments, au sărit partea de coloranți artificiali. Ceea ce e bine.

 

Nu trebuie o cantitate mare pentru o spumă bogată, însă eu sunt de părere că nu spuma face tonul atunci când e vorba de produse de curățenie. Ba mai mult, am impresia că o spumă bogată înseamnă mai mult de clătit. Mirosul de lavandă e foarte liniștitor, un pic cam bărbătesc pentru mine. Mă duce cu gândul la curat, fie că îmi evocă un săpun bărbătesc, fie că mă duce cu amintirile în Casa Mare a străbunicii mele, în dulapul unde ținea așternuturile “alea bune”, prosoapele brodate și iile ei bogate, pe care le scotea în zi de hram sau de sărbătoare.

În timp ce îl clăteam, am simțit părul curat, deci nu a mai avut nevoie de încă o șamponare.

Rezultatele.

Părul meu fin, rar și cu volum spre zero s-a bucurat de Schauma Nature Moments, atât de tare că în ziua spălării zici că e băgat la priză. Fiind mediu ca lungime, zburătăcea prin toate părțile. Probabil, dacă aș fi avut timp și răbdare să-i dau o perie rotativă prin el sau măcar o placă, n-ar mai fi arătat ca o măturică stilul smuls. Din a doua zi, însă, se așeza frumos singurel, își păstra volumul, doar că era un pic mai domol. În a treia mă așteptam să fiu nevoită să ajung iar în cadă, să-l spăl, pentru că asta e limita de păr gras la mine:două zile. Hai, maxim, trei, dacă nu tre să ies din casă. Când colo, aveam în continuare volum, nu arăta nici a proaspăt spălat, dar nici a păr murdar. Așa arăta după trei zile:

 

Abia în a patra zi am simțit că e musai să mă spăl pe cap. Bine, zic eu, pentru cineva care se șampona la două zile. Singurul lucru care cred că îi lipsește  lui Schauma Nature Moments cu lavandă și ierburi de Provance e un balsam, așa cum au celelalte trei sortimente. E drept că astfel de produse mai încarcă părul, trăgând de fir și tăindu-i din volum, însă eu una chiar am simțit nevoia pe parcursul testării să am și ceva care să-l mai domolească, să ajute la descurcarea firului.

Concluziile.

Pentru cel puțin 3 zile, șamponul ăsta chiar face ce promite. Costă mai puțin de 15 lei, iar produsul e spornic, cred că trece vreo juma’ de an să-l termini, ceea ce înseamnă sub 3 lei pe lună. Următorul va fi tot de la Schauma Nature Moments, dar va fi cel cu zmeură, pentru păr vopsit, căci e cazul să dau cu bidineaua peste niște fire albe. Pe piață mai sunt Schauma Nature Moments cu ulei de măsline și aloe vera pentru fire despicate și cel cu miere și ulei de cactus pentru părul uscat și fragil.

Voi, ați încercat ceva de la ei? V-a plăcut?

Leave a Reply