Favoritele lunii aprilie – Mommy.

Salutare, salutare! Am adunat o listă de produse de care am prins mare drag luna trecută. 99% dintre ele sunt produse de cosmetice și am și o explicație pentru acest lucru: am decis că e timpul să am o mai mare grijă de mine, de pielea mea. Cu produsele potrivite, rutina de îngrijire a devenit o plăcere, nu o corvoadă.

De departe, best of the best, ca să zic așa, au fost gelul de curățare Bioderma Sensibio și apa micelară La Roche Posay. Gelul de la Bioderma se aplică pe fața udă, se spumează și se clătește. Curăța orice urmă de machiaj, inclusiv fondul meu de ten rezistent la transfer. Nu are miros pentru că nu are parfum, fiind formulat special pentru tenurile sensibile. Îl folosesc seara, înainte de rutina cu seruri de la The Ordinary și sunt super mulțumită de el. Chiar am verificat să văd dacă mai rămâne ceva machiaj în urma lui, trecând o dischetă cu apă micelară. Rezultatul? Nicio urmă! Așa că, well done, Bioderma, well done!

Dimineața îmi curăț tenul cu apa micelară La Roche Posay, formulată tot pentru ten sensibil. E foarte delicată, curăță bine fără să insist. Singurul motiv pentru care nu o folosesc și seara la demachiere e că nu prea face față rimelului They’re Real de la Benefit. Ar trebui să frec ca să mă asigur că e “all gone” și eu încerc să evit să bruschez prea mult zona ochilor, mai ales că port și lentile de contact.

Tot pentru curățare, de data asta a mâinilor, am rămas fidelă lui Dove. L-am primit în teste pentru campania #buzzdove și a devenit un aliat fidel în mania mea cu spălatul pe mâini. Cred că și datorită lui am ajuns să nu mai fiu așa de dependentă de crema de mâini.

Ca să nu mai fac zeci de drumuri până la baie, mi-am pus săpun într-o rezervă pe care o țin la bucătărie. Îmi e mult mai ușor așa, mai ales când gătesc pentru bebe și trebuie să mă spăl pe mâini înainte și după ce pregătesc pentru fierbere fiecare ingredient: carne, legume curățate, făină, semințe.

Pentru hidratare am folosit intens două produse Natural Moisturizing Factors +HA de la The Ordinary pentru ten și Atoderm Creme de la Bioderma pentru corp. NMF este extraordinar, mi se potrivește perfect fețișoarei mele sensibile, cu tendințe de uscare pe obraji și de sebum intens în zona nasului și bărbiei. Intră foarte repede în piele, nu încarcă porii așa că nu ies coșuri. Prețul e de 5,80 euro pe site-ul lor și cred că au fost cei mai bine investiți bani, pentru că e prima cremă din 30-și-treaba-mea-câți ani care mi se potrivește cu adevărat.

Intens folosită a fost și Atoderm Creme, varianta fără parfum, de la Bioderma. E puțin cam grasă, cam…untuoasă  pentru gustul meu, dar face minuni pentru pielea uscată. Nu o aplic chiar după fiecare baie sau duș, dar m-am îndrăgostit de aia mai ales pentru ajutorul pe care mi l-a dat în lupta cu dermatita atopică a Bebelui Dragon. De aia o să fie și pe lista de favorite pentru bebeluși pe care mă pregătesc să urc curând pe blog.

Acum e pe final – mai are vreo doi stropi – așa că o voi recumpăra curând.

Cel mai “drăgălaș” produs din aprilie rămâne balsamul de buze de la Tony Moly. L-am așteptat patru luni să vină de pe iherb, dar voi puteți să îl luați și de la Sephora, că diferența de preț nu e foarte mare. Ambalajul avea și o codiță verde, ca orice cireșică, numai că balsamul meu a intrat în lăbuțele pisicii și cineva a ros codița de cauciuc.

Aroma de cireșe e foarte subtilă, aproape inexistentă. Mă așteptam să fie transparent, dar când colo e un roz tare delicat. Da, știu, la prima vedere pare un corai turbat, dar pe buze nu e așa. E un roze-nude foarte fain, hidratant, care rezistă binișor. Bine, nu cu orele, dar rezistă.

Singurul dezavantaj la acest balsam e că trebuie să-mi bag degețelele pentru a-l aplica, ceea ce nu-i chiar igienic. Dar, chiar și așa, îs sigură că-l voi avea în rucsac toată vara.

Și, ultimii pe lista de favorite, adidașii. Pentru că ies mult din casă cu Bebele Dragon și facem kilometri întregi pe jos, prin parcuri sau pe la locuri de joacă, o pereche de încălțări comode era un must. Am ales o pereche Adidas, cu talpă de spumă și am impresia că merg pe norișori. Îs aerisiți, comozi și numai buni de luat peste toate, cel puțin până vin căldurile și negrul nu va mai fi o alegere așa de strălucită 🙂 .

Voi ați încercat ceva din produsele de mai sus? Cum vi s-au părut? Sau poate aveți alte recomandări…

2 Replies to “Favoritele lunii aprilie – Mommy.”

  1. Subscriu la lotiunea LRP si gelul Bioderma, mi-au placut si mie mult. Am avut si sapunul, acum l-am inlocuit cu o spuma si-mi place o idee mai mult.
    Am mai furat si eu Atoderm de la bebe, nu prea des. ?

    1. Spumă? Hmmmm…

Leave a Reply