Favoritele lunii aprilie – Baby.

Hola, hola! Cu o întârziere de câteva zile, am reușit să pregătesc și lista cu favoritele lunii aprilie, în varianta pentru bebeluși. Mă rog, toddleri, că de acum Bebele Dragon a trecut pragul de 1 an.

Pentru partea de îngrijire, crema Atoderm fără parfum de la Bioderma a fost în top pentru că de când avea bebe câteva săptămâni ne-am luptat cu o dermatită atopică, asociată unei intoleranțe la proteina laptelui de vacă. Și, deși eu am renunțat la produsele lactate cât a fost mic, deși după diversificare intoleranța a trecut și acum poate mânca iaurt și brânză fără să se înroșească pielea, fără să face mici bubițe, zone uscate și rozalii a mai avut pe corp. Le-am combătut cu succes cu Atoderm, așa că 500 de ml s-au dus repede, în vreo 2 luni jumătate. Ce-i drept, mi-am mai băgat și eu degețelele în ea, pentru uz personal, după duș.

Tot la capitolul “reparat” intră și crema Aur Derm, cu mimoză, smirnă și propolis. În două zile am scăpat de o iritație de scutec foarte urâtă, pe care încă nu mi-am dat seama de la ce a făcut-o. Am experimentat mai multe branduri de scutece și e posibil ca unul dintre ele să nu fie tocmai pe placul pielii de Dragon. Crema are culoarea propolisului, se aplică foarte ușor, nu trebuie decât un bob de mazăre, dar pătează. A ajuns și pe un prosop și nu am mai reușit să o scot de acolo nici cu detergent pentru haine de bebe, nici cu detergent pentru haine de adulți, nici cu Vanish. Cu toate astea, o recomand din inimă tuturor mămicilor care caută o soluție salvatoare contra iritațiilor de scutec.

 Pentru momentele când nu ajung să îl spăl la schimbatul scutecului, pentru șters mâinile și chiar fața în plimbările noastre prin oraș, șervețelele umede de la Dove, varianta Sensitive ne-au fost un ajutor de nădejde. Cei de la Dove au lansat oficial gama de îngrijire pentru bebeluși.  Cum Atoderm e gata, mi-am pus pe listă să o înlocuiesc cu o cremă de corp din gama Dove Baby la următoarea vizită în hypermarket.

Și, ultima introdusă la capitolul de îngrijire e pasta de dinți. Cea din imagine e luată din DM, are consistența unui gel și e preferata lui Tudor. Mai avem una cu argilă, dar se strâmbă la ea. Când am ales pastele de dinți am ținut cont de câteva “must have”-uri: să nu conțină fluor, să fie recomandată pentru grupa lui de vârstă și să se poată înghiți, pentru că Dragonul încă nu știe să scuipe.

Pentru că soarele e tot mai prezent, iar plimbările noastre tot mai lungi, am ales o cremă Potoderm Kid SPF 50 + de la Bioderma. Îmi place că e colorată, așa că văd dacă am aplicat peste tot sau nu. Albastrul dispare după câteva momente, nu e ca și cum aș ieși cu un marțian în marsupiu 🙂 . Are consistența unui lapte de corp, ceea ce ajută enorm când bebe nu are răbdare să stea să îl mozolesc eu cu spf pe față, urechi, mâini sau piciorușe.

Și tot în plimbările noastre ne-am îndrăgostit de papucii de la Pablosky. Sunt din piele, croiți special pentru cei mici. Nu îi transpiră piciorușele și – zic eu – talpa îl ajută la primii pași. Sunt ușor de încălțat și de fixat cu scai, așa că ne-am scurtat timpul pregătirilor pentru ieșit din casă.

Între timp am schimbat și garderoba, trecând la cea de primăvară, cu bluze și pantaloni  mai subțiri, body-uri cu mâneci scurte și pălărioare. Ne plac mult cele pe care le găsim în #Lidl, de la Lupilu. Nu sunt chiar în fiecare săptămână, așa că atunci când le prindem, facem stocuri pentru mărimi mai mari. Ultimele intrate în dulap sunt lenjeriile de corp cu Ștrumfi.

Cel mai mult ne plac body-urile pentru că sunt din bumbac 100%, colorate și drăgălașe, dar e “bătaie” pe ele, mai ales pentru mărinile de la 70 în sus.

Cam astea au fost favoritele noastre pe luna trecută. Vouă ce v-a plăcut?

Leave a Reply