Cum să usuci un iphone picat în apă.

În vasul de toaletă, mai exact. Da, am făcut o nefăcută și telefonul meu minunat a aterizat din buzunarul de la spate al blugilor într-un wc. Noroc că era wc-ul de acasă și noroc că nu avea decât apă în el :-). L-am scos imediat, am fugit la Soț cu el și ne-am apucat să îl ștergem.

I-am dat jos carcasa, l-am șters cu șervețele de hârtie pe toate părțile, l-am scuturat, iar l-am șters, iar l-am scuturat. S-a aprins ecranul, mergea slideul, am răsuflat ușurată.

Numai că nu a fost chiar așa ușor. Mi-am dat seama că nu auzeam nimic dacă încercam să sun, iar în partea dreapta jos a ecranului avea o imensă pată de apă.

Google a zis  să îl închid și să îl bag în orez. Să îl las măcar cinci ore. L-am băgat, l-am lăsat, când l-am scos, tot nu se auzeam nimic decât dacă dădeam pe speaker.  Înțeleg că de la apă se strică ceva pe acolo și vedea ca și cum ar avea căștile puse, deși ele zac undeva într-un sertar.

Am înlocuit orezul cu phoenul. L-am “phoenat” la mufa aia unde se bagă căștile vreo 3 minute, aer rece. Și, surpriză! A funcționat.

Apa din ecran.

Pentru petele de apă, tot Google zice să îi dai luminozitatea la maxim, să oprești screen lock-ul, să îl pui la încărcat și să-l uiți în orez o noapte. Eu l-am lăsat doar vreo oră, după care l-am luat cu mine în pat, la nani, convinsă că nu e o așa mare tragedie că am niște urme de apă. Nu mă încurcau cu nimic.

În două zile de folosire a telefonului – internet, youtube, insta – apa a început să se usuce încet-încet și acum nu mai e nicio urmă. Deci, de aia zicea Google să îl ții aprins non-stop!

Pentru prima oară mi-am felicitat soțul că a uitat să pună pastilă de aia de albăstrit apa de la toaletă. Mă gândesc că dacă pica în albăstreala aia, oricât de bine se usca, mai rămânea o urmă de bleu pe colțul ecranului.

Sper să nu aveți nevoie niciodată de așa ceva, dar dacă e cazul:

  1. opriți telefonul.
  2. ștergeți-l foarte bine
  3. phoenați-l 🙂
  4. folosiți-l intens să se usuce și pe dinăuntru.

Mai știți și alte idei folositoare?

Leave a Reply