Review Bioderma Sebium Global Cover.

Cea mai mare dezamăgire și cea mai mare încântare, în același timp, în același produs. Imposibil? Ba foarte posibil dacă e vorba de Bioderma Sebium Global Cover de la Bioderma. E un fel de un CC cream cu BB cream, ceea ce rar găsești pe piață. Adică și acoperă, și tratează. Promite să “umble” și la cauză și la efecte. Adicătelea au ei un sistem –  Fluidactiv  (TM) +  Bakuchiol- care reglează și cât sebum și ce fel de sebum. Deci da, e pentru pielea grasă, mixtă sau cu tedințe acneice. Matifiază, dar nu scoate sebumul de tot pe față, ci îl controlează. Eu am tenul mixt – gras-uscat, nici nu știu dacă mai există la cineva combinația asta – așa că am zone uscate, deshidratate, dar și locuri în care coșurile își fac de cap periodic. Adică atunci când îmi e lumea mai dragă, gen o nuntă, o filmare, o poză, de astea de vrei să arăți bine, nu cu cratere sau ridicături pe mufă.

L-am pus la treabă de cum a ajuns în posesia mea. Am făcut și un filmuleț, cu momentul în care l-am încercat prima oară.

Sebium Global Cover @bioderma_romania , hai sa vedem ce poti #bioderma #stopimperfectiuni #blogger #skin

A post shared by Cristina (@cmnichita) on

Se vede că are două componente: crema corectoare, verde, din capac, menită să calmeze și să atenueze reoșeața specifică unei explozii de acnee și crema fluidă (șocant de fluidă la prima folosire), care are un finiș mat, ușor pudrat chiar și care, suprinzător, nu s-a strâns și nu s-a văzut urât nici pe zonele mai uscate.

Prima problemă a fost culoarea. Ei zic că e universală și se adaptează. Eu îs prea Albă ca Omătul ca să fiu înscrisă în universalitate așa că, indiferent cât de bine am întins-o, cât de bine am blenduit-o, ăsta a fost rezultatul:

Diferența a fost prea mare, așa că mi-a fost imposibil să ies din casă cu Sebium Global Cover  pe post de BB/CC Cream. Chiar am fost tare dezamăgită, mă gândeam că pot ieși vara asta cu ceva mai ușor pe post de fond de ten. Asta și faptul că nu are nicio urmă de SPF. Nu cred că a fost menită să fie folosită pe timp de noapte, decât dacă producătorii îs mână în mână cu vreo firmă de detergenți pentru fețele de pernă. E o cremă colorată, care se întinde bine, arata foarte ok, dar…se ia!

Face ce zice marketingul lor că face?

Dacă nu pui la socoteală culoarea universală, care nu e chiar așa universală pentru tenurile-brânză și acoperirea mare zic ei – medie zic eu, că mare e Lock it Tatoo de la Kat von D, de exemplu, atunci face ce zice: matifiază, reglează nivelul de hidratare, acoperă și…pam-pam-pam!..le dă în cap coșurilor care se pregăteau să iasă la lumină. Deși nu am ieșit în lume cu SGC pe față, m-am dat prin casă, timp de vreo trei săptămâni. Am început exact când doi monstruleți voiau să-și facă de cap pe bărbie. Până a doua zi dimineață nu mai era nici urmă de ei.

M-am bucurat enorm că nu a uscat zonele care îs normal-uscate, dar m-am bucurat și mai mult când am găsit o soluție să rezolv cele două probleme ale mele cu Sebium Global Cover: culoarea și lipsa protecției față de soare.

Se poate și la Alba ca Zăpada.

Soluția a venit când căutam în cutia cu tot felul de mostre să arunc ce expirase și am dat peste un plic cu cremă SPF pentru copii. Evident, filtru de ăla mineral, care rămâne alb pe față și care se întinde greu. Din combinația cremei pentru protecția bebelușului (era în termen, o primisem toamna trecută) și Sebium Global Cover a ieșit…perfecțiunea: nuanța potrivită și protecție solară 50+.

Așa am devenit best friends cu Sebium Global Cover. Am încercat să-l combin și cu Bioderma Photoderm Max, care e alb când iese din tub, dar se “invizibilicește” când e întins pe față, deci nu a fost soluția câștigătoare.

Concluziile mele despre Sebium Global Cover.

Nu uita de SPF dacă ieși doar cu Sebium Global Cover pe post de BB cream.

O fi el recomandat tenului mixt sau gras sau cu tendință acneică, dar a mers perfect și pentru tenul meu graso-uscato-normal. Nu a deșertificat zonele normale sau uscate.

E cremă fluidă, așa că atenție când o scoți din tub. Puțin produs se întinde pe o suprafață mare.

Cel mai bine de aplicat e cu: degetele. Cu pensula a fost un dezastru. Cu beauty blenderul am reușit, dar cu o cantitate triplă de produs.

Ajută la cicatrizarea și estomparea mai rapidă a coșurilor. Le “dă” în cap celor care abia se pregătesc să iasă.

Asupra punctelor negre nu a avut efectul, în sensul că nu le-a șters, doar le-a “corectat” prin acoperire.

Deci da, pentru mine, intră la categoria “de cumpărat”, dar împreună cu un SPF care să fie musai mineral. Pentru voi?

Leave a Reply