Cosmetice la mare și la munte. Ce am luat și ce am folosit, de fapt.

Când plecam la mare, un sfert din bagaje era ocupat de geanta cu cosmetice. Puneam de toate, de la pensule, truse de machiaj, două feluri de tușuri, cinci rujuri până la trei fonduri de ten (câte unul pentru fiecare stadiu de bronzare), câteva creme de corp parfumate, oje, acetonă, spumă și uleiuri de păr și orice altceva îmi mai cădea în mână și mă gândeam eu că o să-mi trebuiască. Evident că nu-mi trebuiau și 90% din ce luam nu foloseam.

Anul acesta a fost primul cu Bebele Dragon la Balta cea Mare așa că el a fost cel care a avut bagajul cel mai voluminos. Bine, am fost conștientă din start că la energia lui nu o să am eu timp de parfumeli, cremuieli și desenat linii perfecte de tuș, chiar dacă am avut “ajutoare” cu noi. Așa se face că, pe lângă produse de igienă: periuță, pastă de dinți, săpun, gel de duș &șampon și cremele de protecție solară pentru corp, trusa de cosmetice a fost redusă la astea:

Chiar și așa, unele dintre ele n-au fost scoase din bagaj. În categoria asta intră tușul de ochi Revlon Skinny și rujurile – unul nude de la Sleek și cel în culoare vibrantă de la Nyx. Nici cutiuța cu balsam de buze de la Tony Moly nu a văzut prea mult lumina solară de la malul Mării Negre. Asta pentru că în prima zi a fost un vânt de ridica nisipul ca într-o furtună în deșert și, evident, totul s-a lipit de buzele mele.

În schimb, crema de protecție solară Photoderm Max de la Bioderma a fost purtată peste tot și reaplicată constant, în timp ce sora ei Hydrabio Legere a ieșit din borsetă seara, înainte de culcare, cu serul TO – Buffet și apa micelară LRP.

Mărturisesc că nici cu rimel nu m-am dat prea mult, doar atunci când am ieșit la plimbare și cumpărături prin Constanța. Cred că a fost primul an în care chiar nu am simțit nevoia să mă machiez când am ieșit în plimbări. Un pic de mascara, un pic de balsam colorat pentru buze și eram gata.

Pentru că am fost o rață și m-am murat zilnic în apa de mare, am zis că ar fi nedrept față de pielea mea să nu o răsfăț seara și cu o cremă hrănitoare și reparatoare. Am ales de acasă o loțiune Beauty Without Cruelty, fără parfum și într-o butelcuță perfectă pentru pus în bagaje.

După săptămâna la mare au urmat câteva zile la munte. Geanta de cosmetice a rămas aproape identică. Am înlocuit doar rimelul de la Benefit cu cel nou de la Rimmel London, iar la capitolul hidratare am ales de data aceasta Natural Moisturizing Factors de la The Ordinary. Am pus în bagaje și CC-creamul de la Gerovital, să profit că sunt bronzată și mi se potrivește nuanța, dar nu am apucat să o testez decât o singură dată. La fel, tușul și rujurile au stat nefolosite, în timp ce crema de protecție solară a fost stoarsă până la ultima picătură.

Voi ce luați în bagaje la capitolul cosmetice când plecați în concediu/vacanțe?

2 Replies to “Cosmetice la mare și la munte. Ce am luat și ce am folosit, de fapt.”

 1. Foarte frumos articolul. Bine structurat și ușor de citit.
  Ca sa Îți răspund la întrebarea de la final: nimic!
  După 9 ani de concedii la mare cu plozii după mine am ajuns la concluzia ca orice iau, le car degeaba.
  Așa ca doar șampon și gel de dus. În rest NIMIC.
  ?

  1. Nimic-nimic? Și nici nu le simți lipsa?

Leave a Reply