Cu sau fără purificator de aer?

Înainte ca cei de la BuzzStore si Rowenta România să îmi dea ocazia să testez o asemenea mașinărie, răspunsul meu ar fi fost “fără purificator, unde naiba să-l mai pun si pe ăla?” și “fără, nu am geamuri să le deschid?”.

De vreo lună de zile, m-am sucit la 180 de grade. Și probabil să voi ați face la fel dacă ați vedea că senzorii ăia pornesc pe roșu intens când tu abia ai închis geamurile după ce ai aerist sau că își ia demaraj precum MiG-ul la sondarea meteo când cineva își aprinde o țigară lângă el.

Povesteam la birou de PURE AIR PU4020F0 și m-a întrebat cineva dacă eu cred că trebuie în orice casă sau e vreo fiță. Băi, dacă stai în vârf de Alpi sau Pirinei, dacă singura operațiune când gătești e să speli trei frunze de salată, dacă nu ai pisici sau câini în jur, dacă nu tragi din tutun, atunci s-ar putea să nu simți nevoia să investești în așa ceva.

Dar dacă ești ca mine, locuitor al unui oraș atît de prăfuit că îți poți scrie numele pe mobilă după ce abia ai șters praful, dacă mai ai și o pisică blănoasă care năpârlește inclusiv la mustăți și face la litieră nu la oliță, dacă cea mai bună legumă e porcul prăjit și dacă mai ai și un copil, ei bine, atunci s-ar putea ca după câteva săptămâni să te pupi că ți-a venit ideea să cumperi așa ceva. Da, să fim fair, nu e cel mai ieftin gadget dintr-o casă, dar nici nu e cel mai scump. Și apoi, numai cine nu a pătimit pe parte de boli nu o crede pe aia cu sănătatea nu are preț.

De ce mi-a plăcut purificatorul de la Rowenta.

Big big like că e slim fit și încape oriunde. Îl mut ușor dintr-o cameră în alta, fără să fac hernie de disc sau să las urme pe parchet.

Mi-a plăcut că are senzor și vezi cam în ce mediu trăiești. Pleacă singur pe auto și se reglează cum îi trebuie lui, mare lucru pentru o stăpână atehnică precum subsemnata.

Partea care mă încântă noaptea e că nu mă bâzâie în somn. Nici nu-l aud. Plus, pe modul nocturn, luminile sunt la minimum, nu deranjează pe nimeni.

Filtrele sunt ușor de pus și de schimbat, se pot cumpăra individual și nu costă cât o vacă.

Ce nu mi-a plăcut?

Un singur lucru cred că ar mai avea nevoie: niște butoane de alea în relief, să știi pe ce apeși dacă e întuneric în jur, nu vrei să aprinzi lumina să nu trezești pe careva, dar vrei să dai drumul la purificator.

Și, estetic vorbind, poate îl fac și pe alte culori, să se “pupe” mai bine în peisaje.

Concluziile mele.

Ca zodie obsedată de curățenie, am testat aparatul într-o singură cameră două săptămâni consecutiv. Acolo, nu a fost nevoie să șterg praful atât de des, nici măcar de pe televizor. Nu știu ce televizoare aveti voi, dar al meu zici că e magnet de acarieni și păr de pisică.

Că veni vorba de pisică, nu am văzut diferență în cât păr am aspirat, dar să nu uităm că eu dețin un monstru blănos, ușor confundabilă cu o oaie merinos :).

Dar, cea mai mare bulină i-o dau pentru altceva. Acum, să nu fiu ipocrită, nu știu dacă e 100% meritul lui PURE AIR PU4020F0, nu cred că am cum să demonstrez asta, dar simt că a ajutat cu fornăielile și cu somnul micului Dragon. Copilul meu s-a mai trezit într-o singură noapte tușind. Una singură din două luni. Asta după ce în primele luni de grădi, când nu aveam purificatorul de la Rowenta, a rupt norma la muci, virusei luați de prin comunitate, somnuri întrerupte din cauza horcăielilor, a nasului înfundat.

Și acum, când eu scriu, el doarme liniștit, cu apartul pornit într-un colț de cameră. Și aparatul ăsta e singura modificare făcută în rutina lui. În rest, ia tot aceleași suplimente de imunizare ca și la început de septembrie, are același program de somn, bea același lapte, mănâncă aceleași alimente.

Știu că nu e tocmai ieftin și nu cer nimănui să mă creadă pe cuvânt. Dar, gânditi-vă, citiți, informați-vă, căutați reviwe-uri și, dacă aveți șansa, testați. Nu vă zic că e un must, că e ceva ce trebuie în casă, dar cine îl are, nu cred că va renunța la el.

Leave a Reply